Prachtige hengsten, een geweldig programma en heel veel enthousiast publiek. Dat waren de ingrediënten van de allereerste editie van de DPC Stallions Night in de Zilfia’s Hoeve in Houten, die zorgden voor een fantastische sfeer. “We wisten niet wat we konden verwachten toen we onze nek uitstaken en deze ponyhengstenshow organiseerden”, vertelt een trotse voorzitter van de Stichting Dutch Pony Championship, Lars Pronk. “Maar wat een mensen, wat een sfeer, wat een succes, ongelooflijk!”

Tot in de late uurtjes was er de avond van tevoren met vele handen en groot materieel gewerkt aan de aankleding van de binnenbaan in Houten: bloemstukken, afzetting, zitplaatsen, belichting – voor de wauw-lichtshow door Relight! – en een gigantisch achtergronddoek met twee sportponytoppers. Ook de geluidsboxen waardoor de muzikale omlijsting en de teksten van speaker Andries van Daalen goed uit de verf kwamen ontbraken niet.

Tjiësto L.H.
En toen was het half acht, en tijd om te beginnen. De parkeerplaats was goed gevuld, net als restaurant Tante Fie, de bar, de staplaatsen langs de baan… de toeschouwers stelden zich rijen dik op en bankjes werden aangerukt zodat ook de achterste rijen de verrichtingen van de hengsten konden volgen. Hiphop dansgroep ‘’Are U Kidding’’ kwam binnen gerend en warmde het publiek goed op met een spetterend dansoptreden. Vervolgens maakten zij een erehaag voor Levi Heusinkveld, dressuurkampioen van de DPC-competitie 2022, zij beet het spits af met haar pony Tjiësto L.H. De donkerbruine ruin demonstreerde hierbij zijn prachtige gangen, houding, werkbaarheid en instelling. De jonge amazone liet weten dat ze dit jaar heel graag weer van de partij is tijdens de DPC selecties met oa haar inmiddels 6-jarige topper.

Vlot tempo
Vervolgens ging de hengstenshow écht van start met de (toekomstige) vaderdieren. In een vlot tempo, maar wel zo dat elke hengst ruim voldoende voor het voetlicht kon treden, werden de pony’s  naar binnen geroepen. Jonge hengsten werden veelal aan de hand gepresenteerd, de pony’s die in de sport lopen en die we vaak ook al waren tegengekomen tijdens de DPC-selecties en finale van vorig jaar, werden vakkundig voorgesteld door hun ruiter of amazone.

Springblok
Dat Nederlandse sportpony’s ook kunnen springen, lieten Cocacola, Heihoeve’s Berlin en D&R Sportpony’s Ziro La Di zien. Hoe hoog het hout ook werd opgetrokken, de pony’s en hun ruiters lieten zich niet imponeren. Mooi showblokje van deze drie combinaties!

Inspiratie
Met het mooie programmaboekje in de hand – zeker het bewaren en nog eens teruglezen waard! – en het vakkundige commentaar genoot het publiek zichtbaar van de show. Liefhebbers van de ponysport waren gekomen uit nieuwsgierigheid én om zoveel mogelijk hengsten te zien die mogelijk als partner voor hun fokmerrie zou kunnen dienen. Fokkers uit België hadden er een (enkele!) reis van twee uur voor over om inspiratie op te doen.

Vader en zoon
Over verre reis gesproken: ook de ponyhengst Hexagon’s Dragonfly, de DPC-kampioen 2022 bij de 4-jarigen, werd gepresenteerd. Hij kwam vanuit het Zeeuwse Schore samen met zijn vader, Hexagon’s Double Dutch. Hun vaste trainers Benedek Pachl en Thamar Zweistra gaven een geweldige vader-en-zoon show, waardoor duidelijk werd waarom de opvallend getekende jonge voshengst ‘mini-Double-Dutch’ genoemd wordt.

Kleur
We zagen ook opvallende kleurtjes, zoals de show van de twee dubbelverdunde hengsten Ducati du Bois (cremello) en Cream de Luxe DV (perlino) en zo ook de twee valkkleurige broers Daimu NVF en Golden Star G. Ook de palominokleur was goed vertegenwoordigd deze avond. Een duo-optreden was er ook van vader en zoon de New Forest hengsten Borgerhof’s Orion en Gulikhoeve’s Menno.

Pas de deux
Claire Vermaes en Pem Verbeek  lieten een prachtige pas de deux zien op de hengst Nia Domo’s Bolero en zijn zoon Dempsey Sam. Knap werk van hun amazones, die niet alleen de pony’s netjes rondstuurden, maar ook nog eens op de muziek en op elkaar letten. Hulde!

Overweldigd
En zo lieten bijna veertig ponyhengsten zich deze avond zien aan het publiek. Daarnaast was voor de afwisseling tussen de pony hengsten aanwezig, onder amazone Kim Noordijk, het paard This is Naqueen: de verrichtingstopper van het NRPS en het Duitse Oldenburg stamboek die een mooie show gaf. “We zijn overweldigd door het succes van de show”, aldus Lars Pronk. “Publiek, hengstenhouders, vrijwilligers en alle sponsoren geweldig bedankt! We kunnen trots zijn op onze talentvolle hengsten hier in Nederland. Ik hoop dat iedereen genoten heeft en inspiratie opgedaan heeft. Op naar een mooi fokkerij- en sportjaar!”

Tekst: Christine Dijk
Foto’s: Equigeniek

Lotnummers met prijs!

Was jij afgelopen zaterdag 18 maart bij ons op de Stallions Night in Houten, heb jij hier lootjes gekocht en ben je benieuwd of je prijs hebt? Check dan snel bovenstaande afbeelding waarop de lotnummers staan waarmee een prijs is gewonnen!
Zit jouw nummer hierbij? Maak dan een filmpje van jouw lotnummer en stuur deze naar ons toe via een privébericht op Instagram, Facebook of per mail naar marketing@dutchponychampionship.nl en hoor welke prijs jij hebt gewonnen! Uiteraard zorgen we ook gelijk voor de afhandeling wanneer we contact hebben.

U kunt ons hierover tot maandag 20 maart 20.00u over berichten, we zien de berichten van de gelukkige winnaars graag tegemoet!
(op deze pagina volgen later de prijzen achter de lotnummers wanneer de winnaars zich gemeld hebben)

Inmiddels hebben bijna alle prijswinnaars zich gemeld! Zie hieronder het overzicht met de prijs + het winnende lot.

Gastles Marten Luiten 594
Gastles Dennis Ausma 36
Gastles Kirsten Brouwer 297
Gastles Monique Peutz 615
Gastles Paulien Alberts 789
Gastles Kim Jacobi 909
Eventing clinic 3pers Alice Naber 57
Waardebon €40 Zizi Horsedesign 645
Waardebonnen pakket Sportponyfokkerij Nederland 604
Kortingsbon €100 zadelmak maken pony GB Stables 928
Behandeling paard – Equus Guasha 534
Deken Sieben Horses 153
Deken Sieben Horses 547
Deken Sieben Horses 281
Deken Sieben Horses 624
2 vrijkaarten Wildlands 610
2 vrijkaarten Wildlands 938
Dekking hengst D&R Sportpony’s 118
Halster New Forest Stamboek 351
Dekje New Forest Stamboek 822
Groomingbox New Forest Stamboek 809
Dekje NWPCS 621
Halsterset NWPCS 949
Halsterset NWPCS 765
Deken NRPS 823
Dekje NRPS 906
Dekje NRPS 726
Dekje Paas Totaalafbouw 162
Kledingset Kingsland 625
Jaar lang gratis voer Hartog 471

——————————————————————————————————
Deelnemende hengsten Stallions Night

 1. A New Story
 2. A New Zento
 3. Amalia’s Joep
 4. Amalia’s Marcus
 5. Bijsterhof’s Coer Noble
 6. Blue Forest Spotlight
 7. Borgerhof’s Orion
 8. Brummerhoeve´s Orbison H
 9. Brummerhoeve´s Redd H
 10. Cadlanvalley Voyager
 11. Cocacola
 12. Cream de Luxe DV
 13. D&R Sportpony’s Made in Holland ACB
 14. D&R Sportpony’s Orchard Bellingcat
 15. D&R Sportpony’s Ziro La Di
 16. Daimu NVF
 17. Davinci Du Bois
 18. Diamond of the King
 19. Dragonfly
 20. Ducati du Bois
 21. Geronimo Taonga
 22. Golden Star G
 23. Groenoord’s Raw Diamond
 24. Gulikshoeve’s Menno
 25. Happy vd Ponderosahoeve
 26. Harvey’s Dream of Gold
 27. Havehoeve’s Igo
 28. Heihoeve’s Berlin
 29. Heihoeve’s Neptunus
 30. Nia Domo’s Bolero
 31. Nilo
 32. Noordhof’s Suprise
 33. Prodise’s Fendor
 34. Reitland’s Sir Obama
 35. Roosdoncken’s Mauro
 36. Spoorzicht’s Jupiler
 37. The Mickle`s Moxie
 38. Vosco’s Amir
 39. Warmtebron’s Zorro