Fokkers van toekomstige sportpony’s en liefhebbers van de ponysport mogen zaterdag 18 maart 2023 in hun agenda zetten. Dan laten namelijk de beste hengsten in alle disciplines van diverse stamboeken zich zien op de Stallions Night bij Manege Zilfia’s Hoeve in Houten. Deze unieke show is een initiatief van de stichting Dutch Pony Championship, die als doel heeft jonge, talentvolle pony’s voor het voetlicht te halen.

Nieuw podium
Na de succesvolle eerste editie van het Dutch Pony Championship, de talentenjacht naar jonge dressuur- en springpony’s, gaat het bestuur full speed richting deze nieuwe uitdaging. Voorzitter Lars Pronk: “Hengstenshows zijn er volop in maart/april, wanneer het dekseizoen begint. Ook ponyhengsten worden daarin wel eens gepresenteerd, maar zij vormen steevast een ondergeschoven kindje. Wij bieden op 18 maart een nieuw podium waarbij de allerbeste ponyhengsten van ons land acte de présence geven.”

Volop kwaliteit bij Nederlande sportpony’s
“Juist de ponyhengsten zetten we uitgebreid in de spotlight, zodat ook de vele enthousiaste fokkers van sportpony’s een mooi overzicht krijgen van het aanbod voor hun merrie”, vervolgt Pronk. “Bovendien krijgt het publiek de kans om de vader van hun pony te ontmoeten en overtuigd te raken van de kwaliteit van de Nederlandse ponyhengsten. Want die is er volop!”

Kampioenen en internationale sporthengsten
Nederlands kampioenen en verrichtingskampioenen van verschillende stamboeken én hengsten die op internationaal niveau presteren stellen zich voor. Er zijn hengsten die een spectaculaire show geven en over picknickbanken springen, en hengsten die een pas-de-deux lopen samen met een nakomeling. Verder ziet u voor het eerst een aantal jonge hengsten die de komende weken op de hengstenkeuringen zullen verschijnen. En wie weet krijgen enkele DPC-juryleden de handen op elkaar voor hun hengsten…

Toegang gratis
Bent u in voor een gezellige avond waarop u een overzicht krijgt van de beste (sport)ponyhengsten? De toegang is gratis! Er is ook een prachtige catalogus verkrijgbaar, zodat u zich thuis nog eens kunt verdiepen in de sterren van de show.

Loterij met geweldige prijzen
Er zal een loterij plaatsvinden met mega gave prijzen, zoals lessen van Grand Prix-ruiters, een jaar lang gratis paardenvoer en een complete outfit voor ruiter en paard!

Informatie
De DPC Stallions Night is op zaterdag 18 maart om 19:30 uur bij Manege Zilfia’s Hoeve te Houten. Een unieke en centraal gelegen locatie, met Grand Café ‘Tante Fie’ voor een diner vooraf of een gezellige afterparty. Op www.dutchponychampionship.nl en op social media @dutchponychampionship.nl vindt u meer informatie over de DPC Stallions Night.