Heel blij is de organisatie van het Dutch Pony Championship met de sponsoring van Hartog specialist in ruwvoer en krachtvoer. Marion Dubbeld, Marketing Manager, legt uit waarom zij de ponysport en dus ook deze nieuwe competitie, toejuicht.

“We hebben hele goede pony’s in Nederland, ik kom ze vaak tegen bij klantbezoeken. Gelukkig weten pony-eigenaren ons te vinden, want ook pony’s varen wel bij goed ruwvoer. En laat dat nu net onze specialiteit zijn!”

Ruwvoer is de basis
Steeds beter zijn paardenhouders zich bewust van wat ‘goed voeren’ is, ziet Boersma. “Ook het feit dat ruwvoeder steeds belangrijker is dan krachtvoer; ruwvoer vormt de basis en hier zijn consumenten zich gelukkig steeds meer van bewust. Hartog is specialist in ruwvoeders. Onze Hartog Comfort (www.hartog-lucerne.com/comfort) is bijvoorbeeld een compleet paardenvoer dat krachtvoer (brok) overbodig maakt.”

Te veel energie en te dik
Marian legt uit dat zeker (jonge) pony’s geen extra energie nodig hebben omdat ze dan te ‘heet’ worden. “Een te veel aan suiker wil je dus voorkomen, ook omdat pony’s vaak meer dan paarden de neiging hebben te dik te worden. Een ruwvoermix, zoals de Comfort, zorgt ervoor dat je pony meer kauwt op zijn voer. Hierdoor wordt er meer speeksel aangemaakt, wat niet alleen het gehele verteringsproces ten goede komt, maar er ook voor zorgt dat voedingsstoffen beter worden opgenomen.”

Hartog Ruwvoer voor de winnaars
“Een goed voer zorgt ervoor dat je pony lekker in zijn vel zit en goed kan presteren op een wedstrijd zoals het Dutch Pony Championship. Ik wens alle deelnemers heel veel succes!”

Hartog specialist in ruwvoer en stelt aan de winnaars in de voorselecties een zak voer én gratis voeradvies speciaal voor jouw pony beschikbaar.

Meer weten over Hartog Paardenvoeders? www.hartog-lucerne.com