Met ingang van dit jaar draagt Paas Totaalafbouw zijn steentje bij aan het DPC. “We vinden deze competitie geweldig! De eerste editie hebben we van dichtbij meegemaakt omdat onze dochter Lorain deelnam bij de 5-jarigen. En we moeten zeggen, we zijn onder de indruk van wat de organisatie – toen al – neerzette”, vertelt Johnny Paas.

Hij zwaait samen met zijn broer Hendri de scepter over het in Emmen gevestigde bedrijf. Paas Totaalafbouw is al meer dan 45 jaar een vertrouwde naam, waarbij het vak is overgegaan van vader op zoons. “Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een team van uitstekend opgeleide en veelzijdige vakmensen. Elk jaar realiseren wij honderden afbouwprojecten in woning- en utiliteitsbouw, zowel nieuwbouw, verbouw als renovatie, voor particulieren, zakelijke klanten en vastgoedonderhoud. We ontzorgen de klant van A tot Z en nemen en staan dankzij onze veelzijdigheid, professionaliteit, creativiteit en echt vakmanschap garant voor een perfect eindresultaat”, aldus Hendri.

Paas Stables
Hendri’s dochter Elza is ook begonnen met pony rijden, maar het zijn haar ‘grote’ nichten Luna (18) en Lorain (15), de dochters van Johnny dus, die echt iets hebben met de paardensport. De sportpaarden en -pony’s zijn gehuisvest in Paas Stables. Daarnaast wordt er gefokte op kleine schaal.

Geweldige belevenis
De beide dochters, Luna (18) en Lorain (15) zijn fanatieke amazones; Luna start haar paard in de M1, terwijl Lorain met twee Duits gefokte D-pony’s van de hengst Moviestar actief is. Voor zijn zoontje is Johnny op zoek naar een geschikte leerpony nu hij te groot is voor zijn oude pony – nu weidemaatje. “Met één van haar pony’s, Marjolijn, deed Lorain mee aan het DPC, en met succes; ze mocht naar de finale in IJsselmuiden, een geweldige belevenis”, aldus Johnny. “Petra Zijlstra van het DPC-bestuur benaderde me toen of ik geen bedrijven wist die geïnteresseerd waren om te sponsoren, nou, daar hadden wij zelf wel oren naar!”

Sport-minded
De broers hebben ondersteunen ze bijvoorbeeld ook wedstrijden op het Hippisch Centrum in Exloo, en voetbalclub FC Emmen. “We zijn best sport-minded en vinden het belangrijk dat de jeugd de kans krijgt om zijn of haar favoriete sport te beoefenen. “Het Dutch Pony Championship is een prachtig initiatief, dat bovendien al heel goed georganiseerd is. Knap, voor zo’n eerste jaar! De sfeer is sportief, maar wel respectvol en vriendelijk, daar voelen we ons prima bij thuis.”

Spannend en leerzaam
Het ziet er naar uit dat Lorain dit jaar met maar liefst drie pony’s aan de start komt, waaronder finalepony Marjolijn, met wie ze overigens dit weekend als Drents kampioen mag deelnemen an het NK in Ermelo in de klasse L2. “Het is leuk dat we nu al een beetje weten wat we kunnen verwachten dit jaar. Het DPC is een spannende een leerzame uitdaging, waar de ruiters en pony’s veel van kunnen leren. We zijn er heel graag bij, ook met Paas Totaalafbouw als sponsor.”

Kijk voor alle informatie en inspiratie op www.paastotaalafbouw.nl