Over het DPC

Eind 2021 staken de initiatiefnemers van het Dutch Pony Championship de koppen bij elkaar om weer een écht kampioenschap voor sportpony’s te organiseren. Want de Nederlandse pony’s mogen gezien worden, daar kunnen we trots op zijn!

Sport en fokkerij

Met het DPC is er weer een heus ponykampioenschap waar een koppeling gemaakt wordt tussen fokkerij en sport. Ponyruiters kunnen deelnemen aan diverse selectiewedstrijden en fokkers kunnen met hun fokproducten terecht op de stamboekkeuringen.

Evenementen waarop beide groepen vertegenwoordigd zijn, zoals bij de paarden wel het geval is, die waren er niet (meer)!

Voorrondes en finale

Drie stamboeken werken mee aan het DPC. Op hun keuringen en overige locaties, vinden de voorrondes van het DPC plaats. De beste jonge dressuurpony’s worden op de regionale stamboekkeuringen geselecteerd voor een finale aan het eind van het buitenseizoen; de springpony’s met een klassering zijn direct welkom op de finale. Daar worden vervolgens de kampioenen aangewezen, in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus.

Krachten bundelen

Het bestuur benadrukt dat het DPC geen strijd tussen de stamboeken is. “Het unieke is juist dat de stamboeken hun krachten bundelen en samen de meest talentvolle sportpony’s naar voren laten komen.”

Vragen?

Heb je vragen over het DPC? Neem dan contact op.