Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Nee, je kunt je inschrijven met een vier-, vijf- of zesjarige merrie, ruin of hengst van elk ras/stamboek in de categorie C, D of E met een registratie bij een Nederlands stamboek.

Nee, om deel te nemen aan het DPC mag je maximaal 18 jaar zijn. Deelnemers mogen vanaf 1 januari van het jaar waarin de 18-jarige leeftijd bereikt wordt, uitkomen op onze selectiewedstrijden.

Nee, je pony heeft geen startpas nodig.

Nee, dat kan niet. De kwalificatie eis voor deelname is voor 4-jarige pony’s B+3, 5-jarige pony’s L+3 en 6 jarige pony’s M+3 springen.

Ja, dat kan, je mag met maximaal drie pony’s per leeftijdscategorie deelnemen (springen). Wat de selectiewedstrijden voor dressuurpony’s betreft: in overleg met de wedstrijdorganisatie van een selectiewedstrijd kan het aantal combinaties of het aantal pony’s dat mag worden gestart worden uitgebreid of beperkt.

De kwalificatie eis voor deelname is 3 winstpunten in de B (4jr) L (5jr) M (6jr). Dit is volgens de nieuwe klasse indeling van de KNHS die per 1 april 2022 geldt.

De hoogte per leeftijdscategorie kun je terugvinden in de onderstaande tabel:

Klasse B (4jr) L (5jr) M (6jr)

Max. hoogte

Categorie C 0.60 0.70 0.80

Categorie D 0.80 0.90 1.00

Categorie E 0.00 1.00 1.10

Je hebt tot 1 augustus om te voldoen aan de kwalificatie-eis.

Deelname met een hengst kan alleen wanneer de ruiter in het kalenderjaar waarin gestart wordt de leeftijd van 12 jaar bereikt en de ruiter geklasseerd is in L-springen of L2 dressuur

Bij de dressuur mag je NIET met een zweep rijden bij de 6-jarigen. Voor het springen en de overige rubrieken dressuur is een zweep toegestaan.

Je mag aan drie selectiewedstrijden meedoen; de beste twee resultaten tellen mee.

Nee, tijdens de proeven is beenbescherming/bandages ed niet toegestaan bij de pony. Tijdens de ereronde vinden we het wel erg leuk om de pony’s terug te zien met mooie bandages of nette beenbeschermers!