Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Nee, je kunt je inschrijven met een vier-, vijf- of zesjarige merrie, ruin of hengst van elk ras/stamboek in de categorie C, D of E met een registratie bij een Nederlands stamboek.

Nee, om deel te nemen aan het DPC mag je maximaal 18 jaar zijn.

Nee, je pony heeft geen startpas nodig.

Nee, dat kan niet. De kwalificatie eis voor deelname is voor 4-jarige pony’s B+3, 5-jarige pony’s L+3 en 6 jarige pony’s M+3 springen.

Ja, dat kan, je mag met maximaal drie pony’s per leeftijdscategorie deelnemen (springen). Wat de selectiewedstrijden voor dressuurpony’s betreft: in overleg met de wedstrijdorganisatie van een selectiewedstrijd kan het aantal combinaties of het aantal pony’s dat mag worden gestart worden uitgebreid of beperkt.

De kwalificatie eis voor deelname is 3 winstpunten in de B (4jr) L (5jr) M (6jr). Dit is volgens de nieuwe klasse indeling van de KNHS die per 1 april 2022 geldt.

De hoogte per leeftijdscategorie kun je terugvinden in de onderstaande tabel:

Klasse B (4jr) L (5jr) M (6jr)

Max. hoogte

Categorie C 0.60 0.70 0.80

Categorie D 0.80 0.90 1.00

Categorie E 0.00 1.00 1.10

Je hebt tot 1 augustus om te voldoen aan de kwalificatie-eis.

Deelname met een hengst kan alleen wanneer de ruiter in het kalenderjaar waarin gestart wordt de leeftijd van 12 jaar bereikt en de ruiter geklasseerd is in L-springen of L2 dressuur

Bij de dressuur mag je NIET met een zweep rijden bij de 6-jarigen. Voor het springen en de overige rubrieken dressuur is een zweep toegestaan.

Je mag aan drie selectiewedstrijden meedoen; de beste twee resultaten tellen mee.

Nee, tijdens de proeven is beenbescherming/bandages ed niet toegestaan bij de pony. Tijdens de ereronde vinden we het wel erg leuk om de pony’s terug te zien met mooie bandages of nette beenbeschermers!