Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Nee, je kunt je inschrijven met een vier-, vijf- of zesjarige merrie, ruin of hengst van elk ras/stamboek in de categorie C, D of E met een inschrijving bij een Nederlands stamboek.

Deelnemers mogen tot en met vanaf 1 januari van het jaar waarin de 18-jarige leeftijd bereikt wordt, uitkomen op onze selectiewedstrijden om ook kans de maken op een finale plek. Tijdens 2 selectie momenten is het wel mogelijk als 18+ deelnemer om een selectie te rijden, echter vindt er tijdens de finale geen 18+ rubriek plaats.

Nee, je pony heeft geen startpas nodig.

Ja, dat kan, je mag met maximaal drie pony’s per leeftijdscategorie deelnemen (springen). Wat de selectiewedstrijden voor dressuurpony’s betreft: in overleg met de wedstrijdorganisatie van een selectiewedstrijd kan het aantal combinaties of het aantal pony’s dat mag worden gestart worden uitgebreid of beperkt.

De hoogte per leeftijdscategorie kun je terugvinden in de tabel die in het vraagprogramma te vinden is

Deelname met een hengst kan alleen wanneer de ruiter in het kalenderjaar waarin gestart wordt de leeftijd van 12 jaar bereikt en de ruiter geklasseerd is in L-springen of L2 dressuur

Bij de dressuur mag je NIET met een zweep rijden bij de 6-jarigen. Voor het springen en de overige rubrieken dressuur is een zweep toegestaan.

Je mag aan drie selectiewedstrijden meedoen; de beste twee resultaten tellen mee.

Nee, tijdens de proeven is beenbescherming/bandages ed niet toegestaan bij de pony. Tijdens de ereronde vinden we het wel erg leuk om de pony’s terug te zien met nette beenbeschermers!