Veelgestelde vragen
Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.
Nee, je kunt je inschrijven met een vier-, vijf- of zesjarige merrie, ruin of hengst van elk ras/stamboek in de categorie C, D of E met een inschrijving bij een Nederlands stamboek.
Deelnemers mogen tot en met vanaf 1 januari van het jaar waarin de 18-jarige leeftijd bereikt wordt, uitkomen op onze selectiewedstrijden om ook kans de maken op een finale plek. Tijdens 2 selectie momenten is het wel mogelijk als 18+ deelnemer om een selectie te rijden, echter vindt er tijdens de finale geen 18+ rubriek plaats.
Ja, je moet lid zijn van de KNHS.
Nee, je pony heeft geen startpas nodig.
Ja, dat kan.
Ja, dat kan, je mag met maximaal drie pony’s per leeftijdscategorie deelnemen (springen). Wat de selectiewedstrijden voor dressuurpony’s betreft: in overleg met de wedstrijdorganisatie van een selectiewedstrijd kan het aantal combinaties of het aantal pony’s dat mag worden gestart worden uitgebreid of beperkt.
Er is geen kwalificatie eis voor deelname
De hoogte per leeftijdscategorie kun je terugvinden in de tabel die in het vraagprogramma te vinden is
Een kwalificatie eis is niet verplicht
Deelname met een hengst kan alleen wanneer de ruiter in het kalenderjaar waarin gestart wordt de leeftijd van 12 jaar bereikt en de ruiter geklasseerd is in L-springen of L2 dressuur
Bij de dressuur mag je NIET met een zweep rijden bij de 6-jarigen. Voor het springen en de overige rubrieken dressuur is een zweep toegestaan.
Je mag aan drie selectiewedstrijden meedoen; de beste twee resultaten tellen mee.
Nee, tijdens de proeven is beenbescherming/bandages ed niet toegestaan bij de pony. Tijdens de ereronde vinden we het wel erg leuk om de pony’s terug te zien met nette beenbeschermers!
Goede vraag! Je zult in groepjes van drie een lijntje springen en één of twee losse sprongen. Tijdens de presentatie zal per individuele combinatie worden gekeken wat de pony en ruiter aankunnen en op welke manier de pony zijn springkwaliteiten optimaal kan laten zien, dit zal plaatsvinden onder professionele begeleiding van Joost Siemerink en de juryleden. Je kunt een tekening vinden van de opbouw, afstanden en hoogtes in het vraagprogramma: https://dutchponychampionship.nl/vraagprogramma/
De DPC-aanlegtest zal worden verreden in groepjes van drie pony’s. Dit is super fijn want jullie hebben dus een beetje steun aan elkaar.
Absoluut! Je springt onder deskundige begeleiding van Joost Siemerink en de juryleden Wendy Scholten en Piet Raaijmakers jr die allemaal gewend zijn aan het opleiden en rijden van jonge springpaarden. En zoals de naam als zegt; het is een aanlegtest! Dit betekent dat er een foutje gemaakt mag worden. De minimale en maximale hoogtes en de opbouw van het lijntje kun je vinden in het vraagprogramma: https://dutchponychampionship.nl/vraagprogramma/
We beginnen laag om rustig in te komen, en de maximale hoogte kun je terugvinden in het vraagprogramma: https://dutchponychampionship.nl/vraagprogramma/ Op advies van de juryleden kunnen de hoogtes en afstanden worden aangepast.
Ja zeker, je mag aan beide onderdelen deelnemen, we zouden dit super leuk vinden!
Voor de DPC-aanlegtest moet de pony geregistreerd en ingeschreven zijn bij een Nederlands stamboek. Voor de DPC-springwedstrijd is dit geen verplichting en vragen we alleen een KNHS-combinatienummer.
Nee, je bent direct welkom tijdens de finale in Lathum, mits je pony in de c-, d-, of e-maat valt en is geregistreerd bij een Nederlands stamboek. De DPC aanleg-test wordt uitgeschreven voor 4-, 5-, en 6-jarige pony’s. Doe je mee?
Nee, het is een wedstrijd uitgeschreven volgens het KNHS-regelement maar deze wedstrijd is niet voor winstpunten. Je kunt inschrijven op de hoogte die je zelf graag zou willen en maakt kans op mega vette prijzen!
De springwedstrijd is alleen voor KNHS-startpashouders ponyrubrieken (t/m kalenderjaar waarin men 18 jaar is geworden)