Na een zeer tropisch warme periode zijn er op woensdag 17 augustus onder regenachtige omstandigheden een groep zeer beloftevolle (sport)pony’s gepresenteerd aan de jury van het Dutch Pony Championship. De presentatie vond plaats tijdens de Nationale keuring van het NRPS en werd verreden in een zeer indrukwekkende ambiance met een grote tribune, fleurige aankleding en de keuringsbaan op gepaste afstand. Gelukkig presenteerde de pony’s zich optimaal en hebben wij genoten van kwalitatief goede pony’s aldus de jury Marten Luiten en Dennis Ausma. We kunnen concluderen dat de laatste selectie alles behalve ‘Last but not least’ was.

Coco vooraan bij de vierjarigen
Net als bij de selectie in Vorden & de Mortel bleek Coco in topforum te zijn onder zijn amazone Ize Herwers. “Bij Coco dachten we even dat we een klein paard in de baan hadden lopen! Het is een heel stoere pony die verstand heeft van bewegen, met veel balans en dit ook nog combineert met een prachtige exterieur” De nummer twee in de rubriek vierjarigen is de charmante merrie Amalia’s Leana (v. Castenrayseweg Charmeur), gereden door Sterre de Boer. Ze behaalde slechts een halve punt minder dan haar mannelijke leeftijdsgenoot. De highlight van de verrichting van Amalia’s Leana was de draf, hiervoor prijkt een negen op haar protocol. ‘’Ze draaft met veel techniek, kracht en afdruk, we hebben ervan genoten!’’ aldus de jury.  De ex goedgekeurde hengst Just a Champ (v. Jonkers’ Jayden) onder Jinthe Nipius tekende voor de derde plaats en ging naar huis met de gesponsorde zak Lucerne van Hartog Paardenvoeders.

Coco met Ize Herwers | STS Photography

Vijfjarigen vieren NRPS feestje
In de rubriek vijfjarigen waren de NRPS gefokte pony’s ruimschoots in de meerderheid, dit paste precies bij het NRPS jubileum dat gevierd werd tijdens deze gezellige selectie. Kasall van Equicenter scoorde tijdens beide selecties in het noorden ook heel goed, vandaag was hij de winnaar bij de vijfjarigen. Robby van Bregt stuurde de stoere zoon van Kranevelds Kadans naar 80 punten met een acht voor alle basisgangen. Op de tweede plaatst eindigde Brummerhoeve’s Raf (v. Brummerhoeve’s Redd H) onder Olivia Thomas en als derde kon in de prijsuitreiking de merrie Gracia (v. Zarif Fortuna) worden gehuldigd onder amazone Emma van Galen.

Kasall van Equicenter met Robby van Bregt | STS Photography

Gentleman is een gentleman
De laatste rubriek op het programma was de proef voor de zesjarigen. Als een keurige heer oftewel Gentleman liet de zesjarige ruin Gentleman (v.  Speycksbosch Dickens) zich rondsturen naar de overwinning. ’’Een sterk type met een goede stap, draf en galop. Het was een heel mooi en constant beeld en daarbij was het ook nog eens een hele mooie pony.” Gentleman kreeg het staatsiedeken van Hypostore opgelegd. Als tweede eindigde Sirocco’s Kensington, de imponerende vos scoorde een 8.5 op de stap en draf, deze goedgekeurde New Forest dekhengst werd correcte en vakkundig voorgesteld door zijn amazone Maud Pasman. Als derde mocht zich opstellen de C pony Happy Socks samen met haar jonge amazone Tess Gaakeer. Deze combinatie nam 3 keer deel aan een selectie en viel 3 keer in de prijzen!

Gentleman met Jilles Timmers | STS Photography

Tevreden organisatie
Voorzitter Lars Pronk kijkt namens de organisatie terug op een prachtige laatste selectie en feliciteert namens het Dutch Pony Championship het NRPS stamboek met het jubileum. ‘’Alle selecties hebben precies zo uitgepakt zoals we gehoopt hadden. ‘’ We gaan nu alle selecties evalueren, finetunen en werken natuurlijk kei hard richting de finale. We kijken terug op leuke selectie wedstrijden waar plezier voor op staat door heel het land. Tot sloten hopen wij jullie allen te mogen begroeten op de finale 3 september te IJsselmuiden.