JURY’S 2022

2022 zijn we mede dankzij onze fantastische jury’s vliegend van start gegaan met onze 1e editie! We zetten de juryleden van de selecties en de finale graag nog even in het zonnetje en zijn erg trots dat al deze toppers tijd hebben vrijgemaakt om hieraan mee te werken!

Renate van Uytert- van Vliet & Janine van Twist
”We hebben een dag gehad met pony’s voor de toekomst. Dit is een goed initiatief om ruiters, ouders en fokkers te stimuleren. We hebben hele mooie pony’s gezien met goede gangen die heel goed werden voorgesteld”

 

Febe van Zwambagt & Wesley Mulder
”Het is belangrijk dat je je pony netjes en sympathiek voorstelt. Zie deze wedstrijd vooral als een leermoment en een oefening voor gewone dressuurwedstrijden. We zie graag een complete pony: niet alleen die ruige draf maar óók een ruime en tactmatige stap en galop”

Kirsten Brouwer & Franka Loos
“Wij zien graag een bruikbare pony, die zich netjes laat bewerken. Bruikbaar wil niet per se zeggen spectaculair.”

Kim Jacobi & Hergen van Hall
“ Drie goede gangen, rijdbaarheid, een werkwillige instelling. En zelf moet je gewoon sympathiek rijden. Gaat er iets mis, los het netjes en vriendelijk op. We pakken de goede stukken eruit, daaraan is immers te zien of je pony de aanleg heeft om verder te komen in de sport. Als je op een jonge pony rijdt, ben je namelijk niet vooral bezig met ‘scoren’, maar met opleiden. Dat moet je altijd in je achterhoofd houden, ook tijdens een wedstrijd.”

Laura Quint & Nars Gottmer
“Fijn dat er zoveel kwaliteit was tijdens deze wedstrijd, want de jeugd heeft de toekomst!”

Pem Verbeek & Paulien Alberts
“Een pony moet veel lossigheid hebben en een mooie houding. Het moet eruitzien alsof hij het graag doet voor zijn ruiter of amazone. Dat bereik je door zelf vriendelijk te rijden, mooi naar de hand toe, van achter naar voren. Het karakter, de instelling, is misschien wel het allerbelangrijkste voor een pony!

Marten Luiten & Dennis Ausma

”Ondanks de zeer indrukwekkende ambiance hebben we kunnen genieten van geweldig presterende pony’s. We hebben gezocht naar stoere pony’s die verstand hebben van bewegen, hiermee bedoelen we kracht, techniek en afdruk. Een constante verrichting vinden we belangrijk en dat hebben we dan ook sterk meegenomen in onze beoordeling.”

Tommie van Puijenbroek-Visser en Yessin Rahmouni
“Wat een goede pony’s hebben we gezien! Het evenement was ook enorm goed georganiseerd, echt een feestje voor de deelnemers, het publiek, de fokkers en de sponsoren. We juichen deze competitie van harte toe, talentvolle pony’s én ruiters zijn er genoeg, dat blijkt wel. Voor herhaling vatbaar!”

Rob Ehrens & Joost Siemerink
“Het was geweldig om mee te maken; we hebben ervan genoten, zowel van de pony’s als van de manier waarop zij gereden werden. In ons land zijn absoluut genoeg talentjes die een dergelijke wedstrijd rechtvaardigen. Hopelijk krijgt deze mooie competitie een vervolg.”