Stichting Dutch Pony Championship opgericht “Nederlandse sportpony’s verdienen een kampioenschap” Vorig jaar stak een groep liefhebbers van kwaliteitsvolle sportpony’s de koppen bij elkaar om zich hard te maken voor een nieuw podium voor Nederlandse sportpony’s. Nu is de stichting Dutch Pony Championship een feit. Dat betekent dat het Nederlands kampioenschap voor dressuur- en springpony’s, het Dutch Pony Championship, van start kan gaan! “We zijn er bijzonder trots op dat het gelukt is om fokkers en stamboeken enthousiast te maken voor ons idee dat Nederlandse pony’s een kampioenschap verdienen”, aldus Lars Pronk, voorzitter van de Stichting DPC. “Het is alweer jaren geleden dat een dergelijke competitie voor jonge pony’s plaatsvond en dat trokken wij ons aan. Nederland kent immers fantastische en kwaliteitsvolle pony’s, met de uitstraling, beweging én het karakter om op te vallen in de sport en dat mag iedereen weten!” Drie stamboeken doen mee Vandaar dat de stichting DPC in dat gat gesprongen is. De drie grote sportponystamboeken New Forest Pony Stamboek Nederland, Nederlands Welsh Pony en Cob stamboek en Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS) staan vierkant achter het idee; het is op hun regionale keuringen dat de voorrondes plaatsvinden, met een knallende finale aan het eind van de zomer.

Ondertekening De ondertekening van het officiële oprichtingsakte vond plaats bij Kern Notarissen in Harderwijk. Notaris Mr. Stephanie Scheiberlich, bekend van het Nederlands Shetland Pony Stamboek, verleende haar professionele medewerking, waarbij – op afstand – ook penningmeester Rachell Fokker van de Stichting Dutch Pony Championship aanwezig was. “Zo blijkt maar weer dat de ponywereld één grote familie is, want we konden heel snel terecht bij Kern Notarissen en de service was geweldig”, benadrukt Pronk.

Verbinding tussen sport en fokkerij En zo is Stichting DPC officieel! “We kunnen los!”, besluit Pronk, die er zin in heeft om samen met het bestuur en de stamboeken de schouders te zetten onder het evenement. Het Dutch Pony Championship, waar ruiters, eigenaren en fokkers samenkomen. Waar de verbinding wordt gemaakt tussen sport en fokkerij!