Net als vorig jaar kun je je dit jaar inschrijven voor de ‘’DPC Young Talent Clinic” voor 3 t/m 7 jarige C/D/E dressuurpony’s! Had het je achteraf toch wel erg leuk geleken om mee te rijden, of heb je meegereden en ben je niet uitgenodigd voor de finale? Of misschien heb je een 3 jarige pony waarmee je graag een goede eerste wedstrijdervaring op wil doen? Dan is dit een super leuke kans om alsnog mee te rijden op de prachtige locatie en ambiance in IJsselmuiden op zaterdag 9 september!

Onze competitie bestaat uit een rubriek 4-, 5- en 6 jarige dressuurpony’s en met het oog op volgend jaar kunnen toekomstige deelnemers, zowel ruiters als pony’s, op deze manier vast kennismaken. Uiteraard ook erg leuk voor deelnemers die al hebben deelgenomen, of dat leuk hadden geleken, maar benieuwd zijn naar tips & tricks voor volgend jaar. Ook leerzaam en natuurlijk toe te passen tijdens andere wedstrijden! Deze clinic wordt verreden in groepjes van 2 of 3 pony’s.

Tevens een fijne laagdrempelige kans voor de 3 jarige pony’s: van deze groep verwachten we uiteraard niet veel gezien hun jonge leeftijd, maar op deze manier kun je wel je jonge pony spelenderwijs laten wennen aan het meegaan op wedstrijd en de daarbij behorende ambiance. De pony’s zullen in de baan steun hebben aan elkaar en natuurlijk aan jou als ruiter of amazone.

Clinicgever Rachell Fokker zal de combinaties tijdens deze clinic voorzien van positieve feedback en tips om thuis weer mee aan de slag te gaan. Rachell heeft vroeger in haar ponytijd meerdere pony’s succesvol internationaal uitgebracht en ook proeven zoals bij het DPC gereden worden zijn haar niet onbekend, ze heeft vroeger de Divoza Cup met meerdere pony’s gewonnen. Omdat Rachell tevens in het DPC bestuur zit weet zij als geen ander hoe het DPC in elkaar zit en kan ze combinaties perfect voorzien van positieve feedback.

De verrichtingen die gevraagd zullen worden zijn afhankelijk van de leeftijd van de pony. Tijdens de clinic zul je als ruiter/amazone mondeling tips krijgen van onze ervaren jury en natuurlijk hopen we dat je daar thuis weer fijn mee verder kan oefenen! En wie weet zien we jou en/of je pony dan volgend jaar terug  tijdens onze DPC dressuurselecties?

Opgeven kan door middel van het sturen van een mail naar: secretariaat@dutchponychampionship.nl
Zet in het onderwerp: ‘’Opgave clinic finaledag’’
En geef hierin de volgende gegevens door:
– Naam en leeftijd van de ruiter
– Naam, leeftijd, geslacht, ingeschreven stamboek en de vader van de pony + de stokmaat (of aangeven: C/D of E pony)

Het is voor deze clinic niet verplicht om je pony Nederlands te hebben geregistreerd en ook 18+ ruiters mogen meedoen. Een officiële KNHS meting is niet verplicht voor deze clinic. Vaccinatieschema dient wel correct te zijn en het paspoort zal hierop worden gecontroleerd.

Kosten voor deze clinic zijn €20 per combinatie.