ehorses, wie kent ze niet? Het online platform voor paarden- en ponyverkoop bestaat al sinds 1999. Ze zijn actief in meer dan dertien landen en de website is beschikbaar in negen talen. Dagelijks worden er meer dan 280 advertenties geplaatst; iedere achttien minuten wordt er via ehorses een paard verkocht. Dit jaar is ehorses één van de hoofdsponsoren van het Dutch Pony Championship.

In 2011 begon Lena Büker bij ehorses op de marketingafdeling; in 2013 werd ze CEO. “We zijn enorm gegroeid,” vertelt ze vol enthousiasme. “Het was heel klein; niemand kende ons. Paarden online verkopen, daar geloofde niemand in.” Maar het team van ehorses hield vol, en het lukte. “Inmiddels zijn we niet meer weg te denken, niet alleen in Duitsland, maar ook in het buitenland. We merken dat mensen het heel fijn vinden dat we zo’n ontzettend groot en internationaal bereik hebben. Dat is ook echt waarin we ons onderscheiden. Wereldwijd hebben we het grootste marktaandeel.”

Is daarmee het doel dan al bereikt? “Absoluut niet,” lacht ze. “Ons volgende doel is dat ehorses in alle landen waar we actief zijn, net zo bekend is als in Duitsland. We willen er echt nog dieper induiken.”

De keuze om het Dutch Pony Championship te ondersteunen, was dan ook een makkelijke. “We vinden het een mooi concept. Wij willen met ons platform met name de fokkers graag ondersteunen. Verkopen wordt lastiger, en velen van hen staan voor de keuze: fok ik door, of stop ik ermee? Met ons platform ondersteunen we hun verkoop en geven we ze makkelijk toegang tot een internationaal publiek en een grote afzetmarkt.”

Een aantal van haar collega’s is de afgelopen jaren al aanwezig geweest op wedstrijden van het Dutch Pony Championship. “Met ehorses zijn wij vooral zichtbaar online, maar offline vinden wij het heel belangrijk om bezig te blijven en te netwerken op evenementen zoals het Dutch Pony Championship. Dan houden we binding met de mensen. Wat zijn de uitdagingen? Hoe kunnen wij helpen? En,” sluit Lena Bücker af, “ondersteunen doe je ook vanuit de basis!”

Tekst: Shanna Alderliesten