Tekst: Annelou de Man

De kans dat Gertie en Hannes Brummer Noordhof’s Surprise ooit zouden verkopen was minimaal. De kans dat Henny de Krom, moeder van Lorna Verweijen, ooit nog een pony erbij zouden kopen, was nog kleiner. Toch werd dit werkelijkheid. Hoe dat kan? Dat kwam door geweldenaar Noordhof’s Surprise. 

Sterke fokkerij
De New Forester hengst Noordhof’s Surpise is van een klasse apart. Hij komt uit de bekende fokkerij van de Brummerhoeve. Aan vaderszijde vinden we daar de legendarische Brummerhoeves Boss, aan moederszijde de hengsten Valentino en Igor. Voor Gertie en Hannes is Surprise een hele dierbare pony. Niet tenminste om zijn fantastische karakter. Begin 2022 werd de samenwerking aangegaan met een nieuwe amazone voor de hengst: Lorna Verweijen.

Meteen de klik
De klik was er meteen bij de combinatie. Al snel waren daar behoorlijke successen. Hoewel Lorna al wat wedstrijdkilometers gemaakt heeft, is Surprise de eerste pony waarmee ze internationaal uit is gekomen in de ponyrubrieken. Eigenlijk zou de hengst weer terug naar huis gaan voor het dekseizoen, maar al snel werd besloten door fokker en amazone dat hun match te bijzonder is. ‘’Hoewel Surprise een hengst is, merk je daar tijdens het rijden helemaal niets van. Hij is heel kalm in de omgang, super lief en wil altijd werken. Als hij er moet zijn, dan is hij er ook! Hij is goudeerlijk en geeft dat karakter ook door aan zijn kinderen.

EK als punt aan de horizon
Er waren al veel hoogtepunten en overwinningen in de carrière van Surprise en Lorna. Het komende jaar ligt de focus op een prachtig doel: het EK jeugd. Dit voorjaar gaat het duo deelnemen aan de EK observaties om hopelijk een teamplek te bemachtigen.

Tophengst
Noordhof’s Surprise geeft mooie modellen, die geschikt zijn voor zowel de dressuur- en de springsport. Niet voor niets behaalde de hengst in het onderzoek een 9 voor zijn manier van springen. Momenteel ligt de focus op de sport, maar in de toekomst is hij weer beschikbaar voor de fokkerij.

Volg dit duo op Instagram!
Amazone Lorna houdt haar volgers via Instagram op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de sport met Noordhof’s Surprise. Je kunt ze volgen op @horsefamongram