Eén van de hele gave sponsoren die zich aan het Dutch Sportpony Championship heeft verbonden, is Custom Saddlery. Voor de combinatie die in de finale de beste beoordeling krijgt, stelt Custom een Wolfgang solo Junior zadel beschikbaar! Een geweldige prijs, waardoor je pony misschien nóg wel fijner loopt!

“We vinden het sowieso geweldig dat er een nieuwe ponycompetitie is”, begint eigenaresse en oprichter van Custom Saddlery Engie Wallace enthousiast. “En ook pony’s en ponyruiters verdienen een ‘dikke’ prijs zoals een kwaliteitszadel. Een zadel is immers een hele investering, zéker als je een fijn passend zadel wilt, dat goed op je pony ligt en waar jij ook nog fijn in zit.”

Custom zadel type Wolfgang solo Junior
“Custom heeft ontzettend veel verschillende types zadels en het type Wolfgang solo junior is speciaal ontwikkeld voor pony’s. Het zadel dat je kunt winnen is een 16 inch zadel dat bij jou afgeleverd en op maat gemaakt wordt voor jouw pony. We kunnen – bij al onze zadels – de boom verstellen zodat het zadel bijna altijd perfect ligt. Custom Saddlery onderscheidt zich in de hoeveelheid verschillende modellen, zodat we voor elk type paard een model hebben dat bij de rug van het paard past.

Ultieme pasvorm
Haar man Cary Wallace begon Custom in de USA 25 jaar geleden. Engie importeerde de Custom zadels twaalf jaar geleden. Bij Custom waren ze destijds al heel ver waren in de ontwikkeling van vele modellen prachtige zadels met de ultieme pasvorm voor paard (en pony) en ruiter. Topruiters van over de hele wereld kiezen voor Custom.

Beste service

“We maken natuurlijk niet alleen zadels voor topruiters en -paarden. Wij vinden dat elk zadel gewoon perfect moet passen, zowel voor paard als ruiter”, vertelt Engie. “Alle zadels zijn ontworpen op basis van de anatomie van paard en ruiter en met de hand gemaakt van het beste leer. Custom Saddlery past de meest geavanceerde technieken toe die er zijn. We luisteren naar de wensen van onze klanten en bieden de beste service. Ligt je zadel niet (meer) goed? Laat het weten, we doen er iets aan!”

Controleren van je zadel
Engie adviseert  trouwens om – zeker bij een jonge pony – je zadel twee keer per jaar te laten controleren. “Je pony ontwikkelt zich, krijgt meer spieren, meer ‘body’. Zijn bovenlijn verandert omdat je lekker met hem aan het werk gaat. Dat heeft invloed op de ligging van het zadel. Je zadel moet als het ware ‘meegroeien’, en dat kan bij de zadels van Custom.”

Voordelen van Custom-zadels
* Verstelbare en flexibele houtveerboom, ontworpen voor de paarden van vandaag
* Perfect uitgebalanceerde zadelkussens, 100% wol gevuld
* Zelfinstellende “V” gesp & singelstoten (check) en grote wrongen die zorgen voor een perfecte beenligging, comfort en stabiele zit.

Nooit meer anders!
Engie kijkt uit naar een mooie competitie en een spannende finale. “Ik heb er zin in en hoop dat de combinatie die een Custom-zadel gaat winnen, er superblij mee zal zijn. Als je een keer de Custom Junior geprobeerd hebt, wil je niet meer anders!’

Meer weten over de hoofdsponsor van het Dutch Pony Championship, Custom zadels? Kijk op www.mysaddle.com