We stellen graag BTTS Horsetrucks bv aan je voor, een van de hoofdsponsoren van het Dutch Pony Championship. Het bedrijf heeft haar naam voor meerdere jaren aan de competitie verbonden. En daar zijn we blij mee, want BTTS. is een prachtig bedrijf met haar fantastische paardenvrachtwagens!

Op het  terrein en in de werkplaats van BTTS zie je meteen waar het om draait in Renswoude: mooie producten verkopen! We zien handige tweepaards vrachtwagens en gigantische trucks waar vijf tot wel tien paarden in passen, en dan kun je er zelf ook nog comfortabel in verblijven met een heel team! En de ene truck glimt nog mooier dan de ander … mooi spul, dat af fabriek geleverd kan worden, of uit voorraad.

BTTS Horsetrucks én BTTS Onderhoud BV
Piet Boelhouwers komt naar ons toe lopen, samen met schoondochter Denise, die de marketing & pr doet. Piet startte twintig jaar geleden met BTTS bv. “Toen was ik nog in mijn eentje en deed ik alleen het onderhoud en de reparaties aan de paardentrucks. Inmiddels – sinds 2015 – is er dus de verkooptak bij gekomen: BTTS Horsetrucks bv, en zijn we met vijf man fulltime aan het werk.”

Goede service voorop
Waar BTTS haar klanten vooral aan te danken heeft, is de goede service. “De klant staat bij ons centraal en we doen wat we zeggen”, vertelt Denise. “De servicemedewerkers van BTTS bv, onze partner in het onderhoud, staan 24/7 klaar om de paardenauto’s in optimale conditie te houden. De uitgebreide werkplaats heeft een APK-straat, en ook voor regulier onderhoud en carrosseriewerk kunnen onze klanten bij ons terecht.”

Lekke band
Een voorbeeld? “Afgelopen zondag belde een klant van ons. Hij was gestrand met zijn truck in de buurt van Zwolle. Als je langs de kant van de snelweg staat met vijf springpaarden, dan wil je maar één ding: dat de lekke band gemaakt wordt en dat je weer kunt rijden! Dan regel ik een monteur die binnen een half uur bij hem was met de juiste band en die heeft hem weer op weg geholpen.”

De juiste paardenvrachtwagen
BTTS staat dus vooral voor klantvriendelijkheid. “We helpen ook graag met het maken van de juiste keuze voor een toekomstige paardenwagen. We houden rekening met alle wensen en zorgen voor de juiste oplossing. Zoals je hier ziet, is er nogal wat keus. Voor een kleine vrachtwagen voor twee paarden of pony’s, heb je bijvoorbeeld maar een B-rijbewijs nodig. Het kan ook zijn dat je wekelijks met een heel koppel paarden op pad gaat, dan bieden wij ook volop mogelijkheden. We kunnen een vrachtwagen geheel naar je eigen wensen samenstellen. Kijkje nemen?”

Luxe en comfort
Dat laten we ons geen twee keer zeggen! Piet haalt de sleutel van een glimmende zilvergrijze vijfpaards (dus nog niet eens de grootste!) Krismar vrachtwagen. We komen meteen binnen in de ‘living’. “Dat gedeelte kun je uitschuiven”, wijst Piet, en dan wordt het hier zomaar een dikke meter breder. Wat een luxe en comfort! En gezellig! Samen rond de tafel, koelkast vol, koffie aan … “Daar en daar kun je slapen, en dan ook eventueel nog hier op de banken. Met vijf man kun je hier ruim slapen.”  Speciaal aan deze truck is ook dat de passagiers tijdens het rijden in een halve cirkel zitten in plaats van naast elkaar.

Van twee- tot tienpaards
Dan naar het laadgedeelte, waar vijf paarden in 80 cm brede compartimenten reizen. “80 is breed; voor pony’s is 60 centimeter aan te bevelen”, vertelt Boelhouwer. “Dan hebben ze steun in de bochten. Ja, deze trucks verkopen we ook aan ponyruiters. Maar dat zijn wel uitzonderingen. Populairder zijn de tweepaards vrachtwagentjes, die ook van alle gemakken voorzien zijn voor je pony(‘s). Er is ook een bergruimte voor je voer en harnachement, en zelf kun je heerlijk voorin zitten tijdens de reis, het is heel comfortabel voor mens en dier.”

Een heel weekend met een BTTS Horsetruck
Om te ervaren hoe dat reist, stelt BTTS Horsetrucks voor de winnaars een heel weekend een van haar splinternieuwe tweepaards Krismar vrachtwagens beschikbaar. Wedden dat je niet meer anders wilt?

De prijs van zo’n wagen zal je meevallen. Neem maar eens contact op met BTTS: https://www.bttshorsetrucks.nl/
Ga je niet zo vaak op concours, dan is het ook mogelijk om een paardenwagen te huren of leasen. Op de site lees je hoe dat in zijn werk gaat en wat het kost. https://www.bttshorsetrucks.nl/lease-verhuur