Het Dutch Pony Championship is in volle gang; inmiddels zitten vier van de zeven selectiewedstrijden erop. Een aantal combinaties weet al bijna zeker dat ze door zijn naar de finale op 3 september in IJsselmuiden.

Maar nog volop kansen voor de pony’s en ruiters die nog maar één keer hebben meegedaan, of die meerdere keren nog niet zo hoog geëindigd zijn. Immers, de resultaten van de twee beste uitslagen tellen mee om te bepalen of je ‘door’ bent naar die spannende finale in IJsselmuiden! Let wel: je moet minimaal twee selectiewedstrijden gereden hebben.

Voor de snelle beslisser: opgeven voor Tolbert
Nog drie wedstrijden te gaan dus, met allereerst die in Tolbert op 23 juli. De wedstrijd vindt tegelijkertijd plaats met de NRPS-keuring, dus dat wordt een hele gezellige  en leerzame dag! Ook voor die wedstrijd kun je je nog opgeven, als je snel bent, want we zijn al bezig met de startlijsten! Je kunt je nog twee dagen inschrijven, dit betekent vóór 21 juli 2022 https://dutchponychampionship.nl/opgaveformulier/

Altijd een winnaar
Je beleeft niet alleen een leuke wedstrijd, maar maakt ook kans op hele mooie prijzen! Wat denk je van de prachtige statiedeken die Hypostore beschikbaar stelt aan de winnaar van elke leeftijdscategorie? Sowieso krijgt iedereen een uitgebreid juryprotocol en niemand gaat met lege handen naar huis!

Laatste kansen in Lunteren
Verder zijn er nog twee selecties in Lunteren, en wel op 30 juli en 17 augustus. Ook voor die wedstrijden zijn nog startplaatsen beschikbaar. Wil je je kansen op een startplek in de finale vergroten, doe dan nog mee op (een van de) wedstrijden in Lunteren. Lekker centraal, dus vanuit heel Nederland goed bereikbaar!

Twee beste resultaten tellen
Nogmaals, je moet twee wedstrijden hebben gereden om kans te maken op een finaleplek, maar je mág er drie rijden! Je mag dus één resultaat ‘laten vallen’; op basis van de twee beste resultaten wordt bepaald of je mag deelnemen aan de finale, met fantastische prijzen!

Springen: Rob Ehrens jureert!
Heb jij een talentvolle vier-, vijf- of zesjarige talentvolle springpony en voldoen jij en je pony aan de voorwaarden (>> link naar: https://dutchponychampionship.nl/vraagprogramma/)? Dan kun je je rechtstreeks aanmelden voor de finale in IJsselmuiden op 3 september (>> link naar https://dutchponychampionship.nl/opgaveformulier/). We hebben een heel bijzonder jurylid uitgenodigd; niemand minder dan de succesvolle ex-bondscoach Rob Ehrens beoordeelt de pony’s!

We hopen jou met je dressuurpony op 23 juli in Tolbert of op 30 juli of 17 augustus in Lunteren te zien! En dan … op naar de finale, waar de allerbeste dressuur- en springpony’s strijden om de titels! We kijken er heel erg naar uit om jou en je pony te ontmoeten!

Faye Lynn Zwaneveld op haar pony Poseidon's Genovia