Zaterdag a.s. is de tweede selectiewedstrijd van het Dutch Pony Championship in Vorden. Jurylid Conny Loonstra staat er in de baan samen met Elise Buiten om de deelnemers te beoordelen.

“Ik vind het heel leuk om te mogen jureren”, steekt een enthousiaste Conny van wal. “Eerlijk gezegd heb ik geen ervaring als jurylid van zoiets, maar ik ben wel geïnteresseerd in wedstrijden voor jonge paarden. En ik ben ook nieuwsgierig, want ik heb al veel goeds gehoord over de competitie.”

Van achter naar voren
Conny is een groot voorstander van correct en goed rijden. “Ik vind het vreselijk als ruiters hun paard ‘in de krul trekken’ en niet van achter naar voren rijden zoals het hoort”, vertelt ze. “Ik denk dat ik een fijn gereden, maar minder spectaculair bewegende pony hoger plaats dan eentje die zijn voorbenen langs zijn oren zwaait en minder sympathiek voorgesteld wordt.”

Onderdeel van opleiding
Hoe dan ook vindt Conny een wedstrijd voor jonge pony’s en ruiters een nuttige oefening. “Je hoeft de competitie niet per se als ‘wedstrijd’ te zien, maar als onderdeel van de opleiding van je pony. Op zulke wedstrijden kan hij alvast wennen aan het lopen van een proef in een andere omgeving, als opstapje naar échte dressuurwedstrijden. Als ik een jonge pony had, zou ik het wel weten … enne, stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers op die prachtige rozetten 😉!”

Conny Loonstra - © DaKo-Fotografie

Wie is Conny Loonstra?
Conny reed bij de pony’s alle disciplines totdat ze zich op de dressuur richtte. Nu rijdt ze ZZ-Zwaar met haar KWPN-ruin Balthazar. Ze heeft een koppeltje jonge paarden die ze de komende jaren gaat klaarmaken voor de sport. Je kunt haar misschien als beheerder van online platforms van beroemde paardenmensen als Rien van der Schaft en Tristan Tucker. Die laatste heeft maar liefst 50.000 leden op het online platform!

Ze heeft haar eigen kledinglijn Davinci Collection. Oja, het leuke is: ze stelt voor de drie hoogstgeplaatste combinaties per categorie een prachtig zadeldekje en bijpassend petje beschikbaar! Top, Conny!

Te winnen pet + dekje! ©Manon Frishert Photography

De (voorlopige) startlijst van de wedstrijd in Vorden vind je hier.

Voor de andere wedstrijden kun je je nog aanmelden!

01-7-2023 De Mortel
22-7-2023 Tolbert
29-7-2023 Lunteren
16-8-2023 Lunteren
26-8-2023 Houten
09-9-2023 Finale in Ijsselmuiden -dressuur & springen