Jurylid Renate van Uytert-van Vliet: “Laat zien dat je er lol in hebt” Het tweede jurylid in Werkendam is Renate van Uytert-Van Vliet. “Competities voor jonge sportpony’s, die had je vroeger niet. Ik deed wel graag mee aan de rubriek Bestgaande rijpony op de keuring, met de Welshpony’s van mijn moeder. Geweldig om dat te doen. Dat waren altijd hele grote groepen trouwens, niet zoals bij het Dutch Pony Championship, waar je met z’n tweeën in de baan bent. Dat is natuurlijk veel relaxter en beter voor een jonge pony.”

Vriendelijk beeld
Waar gaat Renate op letten? “Ik vind het belangrijk dat de combinatie ruiter/pony goed bij elkaar past, dat het algehele beeld er mooi en vriendelijk uitziet.”

Plezier
Wat wil Renate meegeven aan de deelnemers? “Natuurlijk wil je graag dat het goed gaat tijdens zo’n proef. Maar je moet ook genieten! Als ik zelf deelneem aan een wedstrijd voor jonge paarden, dan probeer ik dat plezier uit te stralen. Ik ben blij met mijn paard, en dat mag iedereen weten!”

Jeugd heeft de toekomst
Ze vindt het best een eer om jurylid te zijn, naast Janine van Twist. “Dit initiatief van het Dutch Pony Championship juich ik van harte toe. De jeugd heeft immers de toekomst!” Dat geldt ook voor haar eigen dochtertje Stella. “Ze is nog maar twee jaar, en speelt nu een beetje met de minipony’s. Maar toevallig hebben we net een mooie driejarige C-pony gekocht. Die ga ik netjes opleiden, en dan kan Stella er later zelf op rijden, als ‘ie braaf is. En wie weet doet ze dan ook ooit mee met zo’n ponyrubriek!”

Wie is Renate van Uytert-Van Vliet?

Renate is een bekende naam op de wedstrijden. Vooral met de hengsten van haar man Joop van Uytert maakt ze furore. Zo won ze met Johnny Depp twee keer de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden en bereikte ze topklasseringen op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden met diezelfde Johnny Depp, In Style, Ferdeaux en Just Wimphof. Ze leidt hengsten op tot hoog niveau, en won op het afgelopen NK bijvoorbeeld brons in de klasse ZZ-Zwaar en werd vijfde in de Lichte Tour.