HOUTEN – Afgelopen zaterdag, 16 maart 2024, was het eindelijk zover. De prachtige locatie van Zilfia’s Hoeve in Houten bood wederom het podium voor de DPC Stallions Night. Met een uitverkochte tribune en zo’n vijftig ponyhengsten die in de baan verschenen, was de tweede editie wederom enorm geslaagd.

De kantine, waar eveneens een hapje gegeten kon worden bij Grand Café ‘Tante Fie’ stroomde a al vroeg vol, en om 19.00 uur ging de DPC Stallions Night van start. Er was voor ieder wat wils: van een gave show van twee Du Bois-hengsten onder het zadel (Ducati du Bois met Jailey Kraak en Davinci du Bois met Marjolein van den Bosch), tot de nodige jonge hengsten aan de hand die dit jaar zijn aangewezen/goedgekeurd, NK-winnaar Pronk Stables Geronimo Taonga met amazone Bridget Lock, en springtoppers zoals Zeppe van de IJsseldijk VDH met Stacey van der Haar en Bruno Mars met de Zweedse Pernilla Josse.

Davinci du Bois met Marjolein van den Bosch

Het programma werd geopend door twee DPC-winnaars van afgelopen jaar: Bo Leijten met Durello (dressuur) en Caro Lize Wessels Boer met Midnight Miracle (springen), onder begeleiding van de zangeres Rosanna, die vanuit Spanje was over gevlogen om prachtige optredens te verzorgen. De opening werd aangevuld door het demoteam van de Houtense dansstudio DYNAMITE, die al aan EK’s hebben deelgenomen, en er kwam eveneens een veulentje in de baan. Ook werd er een klein uitstapje gemaakt naar de paarden: Grand Prix-amazone Kristen Brouwer liet een prachtig staaltje dressuur zien met haar sympathieke vosruin Kinetic S (v. Negro).

De hengsten volgden elkaar in snel tempo op en door de verschillende presentaties was er veel afwisseling. De stampvolle tribune, statafels met barkrukken en staplekken lieten er geen twijfel over bestaan: veel ponyliefhebbers waren aanwezig op deze succesvolle tweede editie.

Zeppe van de IJsseldijk VDH met Stacey van der Haar

Tekst: Shanna Alderliesten