We horen heel enthousiaste reacties over het Dutch Pony Championship. Het is geweldig dat jullie net zo blij zijn als wij dat er weer serieuze kampioenschappen zijn voor talentvolle jonge sportpony’s!

We merken ook dat veel eigenaren, ruiters en/of fokkers denken dat je alleen kunt deelnemen als je een Welsh-, New Forest- of NRPS-pony hebt, omdat dat de stamboeken zijn die het DPC ondersteunen. Dat is NIET waar, je mag je inschrijven met een vier-, vijf- of zesjarige pony van elk ras/stamboek, als hij of zij maar goed kan bewegen of springen!

Denk jij dat je een hele goede pony hebt, dan ben je hoe dan ook welkom, of dat nu een New Forestpony is, of een NRPS’er of een Connemara of Haflinger of … het maakt echt niet uit! Zolang je pony in de (stokmaat)categorie C, D of E valt, schrijf je dan vooral in.

Nog even de voorwaarden voor deelnemende pony’s op een rijtje. Het DPC is open voor:

  • C-, D- en E-pony’s.
  • Merries, ruinen en hengsten die in het jaar van de selectie de leeftijd van vier, vijf of zes jaar bereiken. 
  • Pony’s geregistreerd bij alle Nederlandse (sportpony)stamboeken.
  • Pony’s met een Nederlands uitgegeven paspoort (heb je dus een Belgisch gefokte pony met een Belgisch paspoort? Dan moet je de pony eerst inschrijven bij één van de drie deelnemende stamboeken die ons ondersteunen.
  • Voor het springen gelden ook bovenstaande voorwaarden. Deelnemers gaan direct naar de finale, alleen is een klassering verplicht! Voor de ruiters geldt:
  • De ruiter dient lid te zijn van de KNHS en moet startgerechtigd zijn op ponywedstrijden (max. 18 jaar). Een startpas met de pony waarmee wordt deelgenomen is NIET vereist.

Alle voorwaarden vind je in het vraagprogramma (link: https://dutchponychampionship.nl/vraagprogramma/)