De DPC Stallions Night is alweer een paar maanden geleden en inmiddels heeft iedereen de blik vooruit, op de eerste selectiewedstrijden van de jonge dressuurpony’s. Maar terugkijken is ook wel even leuk, want wat was het gaaf hè, de eerste DPC hengstenshow! Martijn Satter van Relight Group was verantwoordelijk voor de materialen en de techniek van het licht en de bekabeling.

Via Pepijn van der Sanden als light designer kwam de samenwerking voor de DPC Stallions Night tot stand, vertelt Martijn. “Via Patrick Claessens is Pepijn in contact gekomen met DPC om een lichtontwerp te maken voor deze eerste hengstenshow. Op mijn beurt heb ik dit lichtontwerp omgezet in materiaal en de benodigde planning voor de uitvoering. Dat had letterlijk nogal wat voeten in de aarde; vanwege de zandbodem was het een klus om met takels, truss (de geraamtes waaraan de lampen en de bekabeling bevestigd worden) op hun plek te krijgen. Maar met hulp van de enthousiaste organisatie en vele handen kwam het goed. Tot in de late uurtjes is er gewerkt en uiteindelijk stond de show als een huis!”

Hechte club
Martijn heeft vroeger gewerkt aan tijdwaarneming bij springparcoursen, en van die periode herkende hij ook het gevoel van ‘een hechte club mensen’ met wie het leuk samenwerken is. “Handen uit de mouwen en zorgen dat het voor elkaar komt, dat is wel het credo in die wereld”, weet hij nog. “Ik ben zelf alleen de middag voor de show aanwezig geweest, en toen alles getest en naar wens was, ging ik naar een volgende klus. De volgende ochtend waren we er ook alweer om 8 uur om ervoor te zorgen dat de bak leeg was voor 12 uur, zodat er weer lesgegeven kon worden.”

Genoten
Normaal gesproken beweegt Martijn zich met Relight (www.relight.nl) vooral in de wereld van het theater, op festivals en beurzen en bedrijfspresentaties in binnen- en buitenland. ”Naast de losse verhuur van producten en materialen zijn we expert in de ondersteuning en totaalverzorging voor, tijdens en na een evenement. Om nu een keer iets op een hippisch evenement te hebben gedaan, opent wellicht deuren. Volgens mij heeft het publiek erg genoten van de show, en dat is precies de bedoeling!”

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina’s:
https://www.facebook.com/theaterservice
Instagram: @pepijnvandersanden
https://www.facebook.com/RelightGroup
Instagram: @relight_group