Een nieuwe naam op de sponsorlijst van het Dutch Pony Championship is die van Equisport Projects, een in Heteren gevestigd bedrijf dat je met name zou kunnen kennen van de topbodems bij sportstallen, verenigingen en particulieren. Naast de aanleg van bodems verzorgt Equisport zoveel meer, zoals; omheiningen, paddocks, longeerpistes, trainingsmolens, lichtmasten, dressuurpistes, spiegels, erfverharding, equipment etc.

Het zijn grote namen die Equisport Projects in de arm nemen om op hun bedrijf te zorgen voor een perfecte bodem voor de delicate paardenbenen. Om er een paar te noemen: Hengstenstation van Uytert, Ad Valk Dressage Horses, Marc Houtzager, Jur Vrieling … En ook de paarden van Dinja van Liere trainen op een EquiProjects-vloer. Kampioensruiters, verenigingen én particulieren rijden op een eb en vloed-bodem van Equisport Projects!

Hoge kwaliteitseisen
Dirk Neerincx is een van de mensen achter het bedrijf. Hij is – hoe kan het ook anders – een echte paardenman en weet hoe hoog de eisen zijn die een paardeneigenaar aan de bodem stelt. “Een paardenbodem moet nu eenmaal perfect zijn en aan hoge kwaliteitseisen voldoen”, vindt hij. “Ik wil zelf ook alleen maar het beste voor mijn pony’s.”

New Forestpony’s
Hij is inderdaad man van de pony’s, dus de link met de DPC-competitie is snel gelegd.  “Onze opa fokte New Forest-pony’s, maar ik begon eerst met Shetlanders, voor de wagen. Ik was nog heel jong toen ik al met een vierspan mende en was best fanatiek. Mijn ambitie was om internationaal te gaan mennen. De Shetlanders maakten plaats voor New Forestpony’s.”

Van vier naar twee
Totdat Dirk het bedrijf van zijn vader overnam. “Toen kreeg ik het te druk met Equisport Projects en besloot ik van een vier- naar een tweespan te switchen. Drie of vier pony’s trainen is toch een stuk minder intensief dan zes!” Het succes bleef: in 2015 behaalde Dirk goud met het team en eindigde hij als eerste in de marathon. Omdat de pony’s ouder werden, werd in 2019 de overstap naar D-pony’s gemaakt. Hij leidde zelf een span tweejarige pony’s op die vorig jaar hun internationale debuut maakten.

Groenoord’s Raw Diamond
Trots is Dirk met name op de door hem als veulen aangeschafte Groenoord’s Raw Diamond (v. Heihoeve’s Boston). “Hij werd vorig jaar met mooi commentaar en prachtige cijfers goedgekeurd bij het NNFS. Hij zal zich ook presenteren op de DPC Stallions Night op 18 maart. Deze pony is mijn toekomst.”

Toekomst
En zo is de parallel met het DPC gemaakt. “Ook de competitie is bedoeld voor de toekomst, zowel wat de pony’s betreft als de ruiters. Ik vind het belangrijk om daar een steentje aan bij te dragen. Vorig jaar was al veelbelovend; dit jaar kijk ik ook weer uit naar mooie en talentvolle combinaties. Heel leuk om het van dichtbij mee te maken als sponsor!”

Kijk voor alles over Equisport Projects op: www.equisport.nl