Op 22 juli staat alweer de vierde selectiewedstrijd van het Dutch Pony Championship op de kalender. Deze keer vindt die plaats tijdens de NRPS-keuring regio Noord in de HJC Manege in Tolbert. We hebben weer een leuk jurykoppel voor jullie in petto: Johan Hamminga en Jennifer Sekrève. Opgeven voor deze wedstrijd kan trouwens nog!
https://dutchponychampionship.nl/deelnemen/

“Ik heb het DPC wel eens voorbij zien komen op socialmedia”, vertelt Jennifer. “Maar écht het fijne weet ik er niet vanaf. Wel begrijp ik dat er elke wedstrijd weer veel kwaliteit voorbijkomt. Johan en ik laten ons graag verrassen, we zijn heel nieuwsgierig naar de jonge pony’s die we gaan beoordelen de 22ste.”

Net als bij de paarden

Waar het juryduo op gaat letten? “We hebben veel ervaring met talentcompetities bij de paarden. De criteria die bij de jonge dressuurpaarden gehanteerd worden, zullen we dus ook gebruiken bij het beoordelen van de pony’s”, aldus Jennifer. “Een meewerkend en eerlijk karakter is bij de paarden al belangrijk; bij de pony’s hechten we er nóg meer belang aan.”

Rijdbaarheid
Daarnaast ziet de jury graag drie goede gangen, een natuurlijke balans en zelfhouding. “Vanuit dat basisprincipe kun je als ruiter je paard of pony verder gaan ontwikkelen. Dan ontstaat vanzelf een mooi beeld van pony en ruiter, een plaatje waar je graag naar kijkt, en zo’n pony is voor een ruiter ook fijn om op te rijden. Rijdbaarheid is belangrijker dan bijvoorbeeld een mooi hoofdje en uitstraling, al zijn die dingen mooi meegnomen.”

Van jonge paarden tot en met Grand Prix
Zelf heeft Jennifer jarenlang les gehad op een manege voordat ze verzorgpony’s kreeg en wedstrijden ging rijden. Daar heeft ze veel van geleerd, maar echt succesvol werd ze pas bij de paarden. Ze rijd graag talentvolle dressuurpaarden in de jongepaardencompetities, omdat ze daar veel van opsteken. Meerdere keren eindigde ze bovenaan in de Subli- of PavoCup-finalewedstrijden. Jennifer leidt jonge paarden op tot het allerhoogste niveau. De KWPN-hengst Hitmaker is het derde paard dat ze tot en met de Grand Prix traint en uitbrengt.

Instructeur en jurylid

Johan Hamminga en Jennifer Sekrève runnen samen hun africhtingsstal in Elspeet. Johan is bekend en gekend als(ORUN/KNHS-) instructeur en nationaal jurylid tot en met Grand Prix niveau. Hij heeft jarenlange ervaring als africhter en opleider van dressuurpaarden en hun ruiters en amazonesen was ook trainingsleider van hengstenkeuringscommissies bij het KWPN.