LUNTEREN – Samen met Kim Noordijk stond Kirsten Beckers afgelopen zaterdag 29 juli in de baan om de DPC-selectie te jureren in Lunteren. De winnaar bij de vijfjarigen was Hexagon’s Dragonfly, die er met zijn draf met kop en schouders bovenuit stak. Hij kreeg daar dan ook een 9,5 voor.

“De groep vijfjarige pony’s had de meeste kwaliteit,” vertelt Kirsten Beckers. “Dragonfly kan echt fantastisch draven – zo wil je dat ze allemaal door de baan gaan. Zoveel takt en lossigheid. En dan een fantastische aanleuning. Hij schakelt heel makkelijk, bleef mooi in de zijgangen en liep net zo fijn door de voltes.” De NRPS-goedgekeurde hengst heeft Hexagon’s Double Dutch als vader en werd voorgesteld door Sophie van Iwaarden. Samen behaalden zij een totaal van 88 punten. “Kim en ik waardeerden de galop nu met 8,5; voor een hoger punt zouden we dan graag de lossigheid van de draf en die buiging in het achterbeen ook nog iets meer in de galop zien.”
Op de tweede plaats eindigde eveneens een NRPS-goedgekeurde hengst, namelijk Monaco WNE (v. FS Mr. Right). Lizette Kamper zat in het zadel en stuurde hem naar 84 punten. Eveneens 84 punten, maar dan op een derde plaats, was er voor Danique Mostert en Heidepeel’s Stitch (v. Waxwing Penny Guy). Hoewel hij tegenwoordig als ruin door het leven gaat, was deze NWPCS-pony voorheen goedgekeurd bij het Westfalen stamboek.

Hexagons Dragonfly met Sophie van Iwaarden | ©STS Photography

NWPCS aan kop
Bij de zesjarigen ging de overwinning naar de NWPCS-goedgekeurde hengst Nieuwmoed’s Milord (v. Turfhorst Landlord), die met Ize Herwers in het zadel naar 83 punten liep. “Deze pony draafde met name het eerste gedeelte van de proef heel mooi; halverwege zwakte het iets af. Maar ook deze pony had goede buiging in de gewrichten en was erg mooi opwaarts gebouwd. Een fijne aanleuning maakte het beeld compleet,” aldus Kirsten.
Gigi Philipsen reed Magic Mike Emelwerth (v. D-Day AT) naar de tweede plaats (79,5 punten), gevolgd door Fajah Schurink met Golden Star van de Schermeershoeve (v. Goldstar du Bois) met 78,5 punten.

Nieuwmoed's Milord met Ize Herwers | ©STS Photography

Nu wel officieel
Waar Willisha Holzken op 22 juli in Tolbert nog HC startte tijdens de selectie, deed ze dat nu wel officieel. Daarmee greep ze ook de overwinning en werd het prachtige deken, gesponsord door Hypostore, op haar pony gelegd voor de prijsuitreiking. Ze stuurde Onyx Emelwerth (v. Despacito AT) naar 85,5 punten. “Willisha haar pony was echt super mooi in de aanleuning. Het beeld was heel vanzelfsprekend. Onyx was enorm nuchter en makkelijk in de baan. Hij kan heel goed stappen en galopperen. Ook het wijken werd al heel correct uitgevoerd.”

Onyx Emelwerth met Willisha Holzken | ©STS Photography

De volgende selectie wordt verreden op woensdag 16 augustus te Lunteren op de prachtige locatie van de Nieuwe Heuvel, op deze locatie vindt deze dag ook de Nationale keuring van het NRPS plaats. De finale van het Dutch Pony Championship wordt verreden op  9 september IJsselmuiden.

© STS Photography