Kim Noordijk sluit morgen aan bij mede-jurylid Kirsten Beckers om de pony’s te beoordelen tijdens de DPC-selectie in Lunteren. De stap naar jurylid was voor haar niet groot, want de amazone, die in het Brabantse Galder haar eigen dressuurstal runt samen met haar ouders, behaalde in haar eigen ponytijd de nodige successen. Op het moment is ze onder andere succesvol met de NRPS-goedgekeurde rijpaardhengst D’Joep (v. Desperado) in de U25-rubrieken.

“In mijn ponytijd werd ik met Brasil geselecteerd voor het EK,” vertelt Kim Noordijk. “We stonden tiende op de wereldranglijst, en we wisten ook het CDIP Roosendaal drie dagen te winnen. Daarnaast werd ik met Don Davino Horsepoint meerdere keren Nederlands kampioen bij de jonge pony’s.” Resultaten om in te lijst en op te hangen, dus. En het jureren van pony’s is voor haar ook niet nieuw, want ook dat heeft ze de afgelopen jaren al vaker gedaan, inclusief het optreden als gastruiter om pony’s te testen.

DPC Stallion Night
Eerder dit jaar reed Kim al mee tijdens de DPC Stallion Night show. Hier stelde ze de hengst D&R Sportpony’s Made In Holland ACB (v. FS Mr. Right) voor en nam ze tevens de NRPS-goedgekeurde rijpaardhengst This Is Naqueen (v. Trafalgar) mee voor een mooie show. Door contacten met het DPC-bestuur ging het balletje rollen en werd ze gevraagd als jurylid.

Harmonie en ontspanning
“Heel belangrijk vind ik dat er harmonie is tussen de ruiter/amazone en de pony, en dat een pony in de ontspanning door de baan gaat,” licht Kim toe. “Daarnaast wil je natuurlijk een pony zien die drie goede basisgangen heeft.”
Als gouden tip zegt Kim: “Bereid je goed voor, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan. Daarnaast moet je lekker genieten en vooral je eigen ding blijven doen!”

© Equigeniek Paardenfotografie | Kim Noordijk & This is Naqueen