ISO-Bakker, het isolatiebedrijf van Louis Roeters en Henk Wesseling, is een nieuwe hoofdsponsor van het Dutch Pony Championship. Louis is geen onbekende in de wereld van de ponyfokkerij. Hij was lid van het bestuur van het NWPCS en zijn Steerwolde Stud is een befaamde naam in de Welshpony-fokkerij.

“Ik heb de competitie voor jonge sportpony’s vorig jaar op de voet gevolgd en was er onder andere bij tijdens de finale in IJsselmuiden”, vertelt Louis. “De stamboeken, waaronder het NWPCS, hebben het DPC mede een goede (financiële) start gegeven, en ook ik juich het initiatief van harte toe. De Nederlandse sportpony’s zijn het immers waard om meer voor het voetlicht gehaald te worden.”

Reitland’s Sir Obama
Ook op de DPC Stallions Night was Louis van de partij, omdat de recent goedgekeurde WPBR-hengst Reitland’s Sir Obama (v. High Flown’s Oxford) zich daar presenteerde. Obama werd vorig jaar op een keuring in Duitsland samen met Jan Jukema van Stal Bjirmen aangekocht. “Obama lijkt de verwachtingen als top sportpony waar te maken”, is Louis trots. “Omdat hij nog maar drie jaar is kan  hij nog niet deelnemen aan het DPC. We willen hem, als hij er aan toe is, dit jaar wel graag voorstellen op het Bundeschampionat in Duitsland.”

Steerwolde Stud
Met zijn stoeterij Steerwolde Stud timmert Louis al 25 jaar lang aan de weg als leverancier van blikvangers in de dressuursport. “Steerwolde’s Vip is een van onze meest bekende fokproducten; hij is goedgekeurd, maar liep ook op het hoogste niveau in de sport. Onze fokmerrie Steerwolde’s Do werd nationaal reservekampioen. Verder kregen we de door ons aangekochte Kooihûster Melle goedgekeurd en ons fokproduct Steerwolde’s Dark Pleasure. De twee veulens die we dit jaar verwachtten, zijn al geboren. Het is altijd weer geweldig om het jonge spul te zien opgroeien en mee te maken hoe ze zich ontwikkelen.”

Ondersteunen
De sponsoring van het DPC is niet in eerste instantie bedoeld om ISO-Bakker naamsbekendheid te bezorgen. “ISO-Bakker levert – zoals de naam al zegt – oplossingen op het gebied van alle mogelijke isolatiesystemen.  We zijn een business-to-business bedrijf en werken met name aan projecten voor installatiebedrijven, overheid en industrie in Noord- en Midden Nederland. ISO-Bakker gaat de sponsorovereenkomst met DPC aan om het evenement te ondersteunen, niet zozeer om er zelf beter van te worden.”

Goed gevoel
Louis benadrukt dat hij het belangrijk vindt dat de competitie voor iedereen toegankelijk is. “Het moet voor alle deelnemers leuk en nuttig zijn om deel te nemen aan het DPC. Niet alleen degenen die heel hoog eindigen moeten tevreden en enthousiast naar huis gaan, ook voor de combinaties die minder goed uit de verf komen, moeten er een goed gevoel aan overhouden.”

“De invulling van de competitie en het promoten van de Nederlandse sportpony’s is aan de organisatie”, besluit Louis. “Het eerste jaar hebben ze laten zien dat ze daar heel goed toe in staat zijn. Toen was het DPC al een feestje, in 2023 kan het alleen maar nog beter worden!”

Kijk voor alle informatie en inspiratie over ISO-Bakker op Isolatiebedrijf Groningen | Brandpreventie | ISO-Bakker (isobakker.nl)

Tekst: Christine Dijk

Reitland's Sir Obama