Onlangs heeft Marianne Kamper te kennen gegeven helaas afscheid te nemen van het DPC bestuurders team. Ze zette zich in als secretaris en organisatie van de wedstrijden, waar vele uurtjes in gingen zitten. “Ik vind het echt heel jammer, maar er is de afgelopen jaren veel veranderd,” vertelt Marianne. “Het begon tijdens de Corona, toen was er genoeg tijd om overal over na te denken en het op te zetten. Maar ik geef nu zoveel les; ik krijg het gewoon niet meer rond. Wat ik wil, wil ik goed doen.”

Als ORUN-instructeur niveau 4 geeft Marianne les op ponyclub de Heer Jans Ruitertjes in Oud-Gastel. Daarnaast is ze op vrijdag en zaterdag nog instructrice bij een manege, en geeft ze ook de nodige privélessen. “Mijn dochter Lisette rijdt dan ook nog eens drie paarden, dus als je in het weekend op wedstrijd gaat, is het lastig om op zaterdag bij het DPC ook nog te helpen. We hebben elf paarden aan huis die ook hun verzorging en aandacht nodig hebben. Ik vond het een heel moeilijke beslissing, maar ik moest echt keuzes maken.”

“De snelheid waarmee het DPC is gegroeid, heeft echt mijn verwachtingen overtroffen,” zegt Marianne. “Het eerste jaar was het afwachten, zouden we inschrijvingen krijgen? Nu vragen mensen voor het seizoen van start gaat al of ze kunnen inschrijven, en het is toch de competitie geworden waar iedereen over schrijft. Dat is echt fantastisch.”

Als laatste blikt Marianne terug op haar mooiste moment. “Ja, dat zijn toch wel de finales ieder jaar. De hele entourage, de kwaliteitsvolle pony’s. Prachtig. En het is misschien nog wel mooier om te zien hoeveel publiek er op afkomt, zowel fokkers als liefhebbers. Dat is natuurlijk precies wat we willen bereiken.”

Het DPC team wil Marianne hartelijk bedanken voor al haar steun en inzet.

Rechts: Marianne Kamper