Paardenkliniek Wolvega is een waar begrip in het noorden. Al bijna 25 jaar – de kliniek ontstond in 2000 na het samenvoegen van twee klinieken rondom Wolvega – staat het team paardeneigenaren bij op alle gebieden die te maken hebben met paarden en de paardensport. Sinds dit jaar is paardenkliniek Wolvega ook één van de hoofdsponsoren van het Dutch Pony Championship.

Het doel van paardenkliniek Wolvega is bijdragen aan paardenwelzijn door de gezondheid en inzetbaarheid van paarden te verbeteren en paardenhouders te ondersteunen bij het optimaliseren van hun management. Dit doen ze met een gespecialiseerd team dat beschikt over uitgebreide diagnostische- en onderzoeksmethoden voor uw paard. Het team bestaat uit meerdere erkende paardendierenartsen, waaronder twee Europese specialisten inwendige ziekten (ECEIM), een certified ISELP-member en erkende keuringsdierenartsen. De kliniek heeft uitgebreide kennis en ervaring in huis op het gebied van onderzoek en behandeling van maag-, darm-, hart-, luchtwegproblemen en orthopedische problemen.

Nuchtere kijk
Willem van Kampen is sinds 2016 werkzaam bij de kliniek en richt zich op sportpaardenbegeleiding en orthopedie. En hoewel de moderne en vele beschikbare faciliteiten het team zonder twijfel in staat biedt de best mogelijke zorg te verlenen, is er volgens Van Kampen nóg meer dat paardenkliniek Wolvega zo speciaal maakt: “Ik geloof dat het de realistische kijk op het werk is dat wordt gewaardeerd” vertelt hij. “Het merendeel van de mensen zijn van huis uit échte paardenmensen. Ze zijn opgegroeid met de sport, en dat doet veel.” Communicatie is een sleutelwoord voor paardenkliniek Wolvega, en dat begint bij goed luisteren naar de paardenhouder, kijken naar het paard, en communiceren over de bevindingen, werkwijze, en voortgang. “En waar we echt voor staan, is dat we waarmaken wat we zeggen. We zullen altijd ons uiterste best doen, maar we kunnen geen wonderen verrichten. Daar zijn we duidelijk in, en daardoor weten mensen waar ze staan. Dat geeft duidelijkheid.”

En bij een paardenkliniek komt veel meer kijken dan alleen de dierenartsen. Naast het uitgebreide team van specialisten is er een ijzersterk team assistenten die allen opgeleid zijn tot paraveterinair. Ook het stalpersoneel en de ondersteunende diensten zorgen ervoor dat iedereen zijn of haar werk zo goed mogelijk kan uitvoeren.

Jeugd heeft de toekomst
Met zoveel mogelijkheden is het niet gek dat paardenkliniek Wolvega nu één van de hoofdsponsoren van het DPC is. “Wij vinden zo’n competitie, waar er een podium wordt geboden aan jonge ruiters en amazones, echt fantastisch,” vertelt Willem van Kampen. “En het zijn niet alleen de kinderen die een mooie kans krijgen, maar ook de pony’s. Dat juichen we van harte toe.” Hij lacht. “Het is cliché, hè, ‘de jeugd heeft de toekomst’, maar het is zo waar. We denken dat het DPC een heel mooie wedstrijd is, en dat ondersteunen we graag,” sluit hij af.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer